Официално беше открит най-новия парк в Пловдив, който е изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна в район „Западен“. 

На събитието присъства кметът на „Западен“ Димитър Колев, който официално откри парка, след като пряза лентата. 

"Преди 8 г. бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и неговата администрация поискаха от Министерство на отбраната да предоставят мястото на общината. Така в края на 2015 г. получихме 7 дка с 9 сгради повечето, от които бяха опасни и се наложи да ги премахнем. През 2021 г. беше отстранена  основната сграда и теренът беше почистен. Миналата година започнахме парка и година по-късно сме тук. В момента мястото е неузнаваемо и няма нищо общо с това което беше. Общата площ на парка е 8.5 дка като в него сме положили 1400 кв. м. троарни настилки, които са от много добро качество. Имаме 2 прекрасни детски площадки, стрийт фитнес, три тенис маси, които се ползват до 23:00ч. Положили сме и 250 м. ограда, за да имаме сигурност за майките и техните деца Поставени са 24 камери, 56 пейки и поливна система, която е абсолютно автоматична и се използва от телефон с приложение. Искам да благодаря на всички затова, че се случи. Мястото вече е любимо на всички жители в квартала, защото той функционира от повече от месец", заяви Димитър Колев.

За музикалната програма се погрижиха талантливите изпълнители от "Арт Войс Център", както и Катрин Гачева, която участва в тазгодишното издание на "Гласът на България".

Паркът е с изцяло нови алеи, осветление и видеонаблюдение. Изградени са две детски площадки за различни възрастови групи, фитнес на открито, има поставени и тенис маси. В средата му е оформен красив площад, на който може да бъде поставена голямата Коледна елха през декември. Има и модерна поливна система, която е напълно автоматизирана и може да се управлява от разстояние. Новоизградената част е свързана със стария парк в съседство, който също беше обновен в рамките на проекта.