Странен призив отправи един от протестиращите на антиправителствената демонстрация тази вечер в Пловдив. Пред насъбралите се протестъри на кръстовището на Чифте Баня той призова онези, които искат протестът да премине в гражданско неподчинение, да се съберат плътно, за да може, когато полицаите дойдат, да има поне един счупен нос от "нашите". С цел - утре да има не 200, а 3000 човека.

Протестът свършва. Който остане, минава в гражданско неподчинение, за него няма нужда от разрешение. Ако има желаещи да не се подчиняват на статуквото, остават. Който остане - най-добре е да се съберем в по-компактна група в средата. Това означава гръб в гръб и да се хванем силно за ръце. В най-външния кръг да останат мъжете, вътре - жените. За да може, като започнат да ни дърпат полицаите, да има поне един счупен нос от нашите и утре вместо 200 човека, тук да има 3000 човека. Заповядайте - след 10 часа вече можете да дойдете да ни биете, призовава протестиращият.

 

Разнобой! Протестът се раздели, блокираха 2 кръстовищаПоловината тръгнаха към "Руски", другите останаха на Чифте Баня

50 протестират пред Криминална полицияЯвно не знаят къде е 4-то районно

Роза за една от полицайките, задържаха протестиращСтотина тръгнаха към 4-то районно да го освобождават, пуснаха движението