Километрично задръстване се образува на Околовръстния път на Пловдив тази сутрин. Опашките от автомобили започваха още от надлеза на Пещерско шосе и стигаха до Асеновградско шосе. 

Автомобилите са се движели едва – едва, със скорост не по-висока от 10-20 км/ч. Разстоянието от около 3-4 км се изминавал за интервал от около 20-30 минути. 

„От разклона за Първенец и Коматево, колите едва се включваха в движението. Имаше автомобили дори в кръстовището. Заради тапите на Околловръстното, такива се образуваха и по Коматевско шосе от базата на Ботев до светофара с кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски"”, разказа наш читател.

Зверски тапи от коли блокираха голяма част от Пловдив. Задръствания имаше по възлови булеварди, като най-сериозно бе положението в Кючук Париж и по Коматевско шосе.

 Жестоки задръствания в Пловдив, Кючук Париж е затапенПовече от два часа улица „Даме Груев” е изпълнена с коли

В същото време в ефира на радио Пловдив, градоначалникът – Костадин Димитров заяви, че задръстванията ще са до Коледа.

„Получих в социалните мрежи много сигнали. Такива имаше от Околовръстното, от вътрешнокварталните улици, Коматевско шосе. Караме фирмата-изпълнител на Бетонния мост по-бързо да си изпълни ангажиментите. Получили сме тяхното уверение, че вървят в график, така че това е следващата цел, за да подпомогнем жителите на район „Южен“". До Коледа ще има малко повече затруднен трафик в града”, каза кметът.

Припомняме, че за съществуващия участък на Околовръстното шосе има проект за разширение. Въпросните дейности трябва да бъдат разделени на три лота. Първият е от АМ „Тракия” до Пазарджишко шосе, втори лот е от самото кръгово на Пазарджишко шосе, което трябва да е на две нива. Трети лот ще обхваща най-дългия участък за удвояване, а именно от моста над Марица до Асеновградско шосе. За жалост към този момент проектът е на фаза проектиране.