Нов шумен скандал разтресе испанския футбол, след като тази сутрин в интервю за "Радио Каталуня" бившият комисар от полицията Хосе Мануел Вийярехо обвини президента на Реал Мадрид Флорентино Перес в това, че е "купувал съдии" още преди Барселона да започне да го прави, визирайки случая Негреира, но никой не е можел да направи нищо, защото Перес е "недосегаем" и е над закона.

"Преди случая Негреира същото нещо вече беше засечено в Реал Мадрид. Невъзможно е обаче да се преследва нещо, което засяга Флорентино Перес. Който се осмели, е самоубиец. Той е недосегаем", твърди бившият полицай.

От Реал веднага отговориха с официално изявление, в което разкриха, че президентът на клуба е наредил незабавно до бъде заведен съдебен иск срещу Вийярехо заради "фалшивите обвинения", които той е отправил по "Радио Каталуня".

В друга част от интервюто, излъчена вчера, Вийярехо пък посочи президента на Барселона Жоан Лапорта като човек, който който тайно е предоставял информация на полицията срещу един от бившите шефове на каталунците - Сандро Росел. Със събраните данни въпросният Росел беше обвинен в пране на пари и изкара близо 2 години в ареста, но по-късно беше признат за невинен. В отговор от Барселона също се заканиха да съдят бившия полицай.