Няколко снимки от оборудването на испанската фирма „Индра” в район „Тракия” илюстрират целия провал на Транспортния проект в Пловдив. От месеци автоматът за билети, който е за десетки хиляди левове стои разрушен, а всеки ден по него има нови „произведения” на изкуството.

„Пловдив, Тракия. Спирката срещу Католическият храм... Вандалщина, която си стои досущ като "паметник на културата", вече половин година. Никой не го ремонтира, никой не му обръща внимание, само вандалите. Този "паметник на културата", илюстрира настоящото "културно развитие на художника" му! Илюстрира състоянието на фирмата, както и собственикът на съоръжението. И илюстрира начина, по който са инвестирани средствата от програмата "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив", пише нашият читател.

След месец договорът между Община Пловдив и „Индра” приключва, а с това и надеждата това оборудване да бъде оправено. Всъщност съвсем не се знае каква част от софтуера на компанията ще остане във владенията на Община Пловдив и дали целият хардуер няма да се превърне просто в празни кутии.

В същото време все още прокуратурата разследва дали има длъжностни престъпления и злоупотреби с договора в „Индра”, за който бяха платени милиони.

Последно зам.-кметът по транспорт бе заявил:

„Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защитаване на интересите на Община Пловдив. Имаме план за надграждане и модернизираме системата по подобие на други български градове, които вече са направили нововъведения“, каза Тодор  Чонов, но не конкретизира нито какви стъпки предстоят, нито кои нововъведения ще се използват.