Стълпотворение от пловдивски управленци имаше вчера на най-новото  магнетично място на града – „Форум Север”. Изключителното наследство на Филипопол  най-после придоби вид, който заслужава, като всеки един елемент по него се виждаше, че е направен по конец. Докато обаче кметът режеше лентата на Форума, по-малко от 200 метра, все още стоят следите от ледената пързалка.

Форум "Север" - сърцето на древния Филипопол, вече е отворен за посетителиДнес кметът Здравко Димитров преряза лентата заедно с археолозите, разкрили забележителни артефакти

През февруари TrafficNews видя, че по новата настилка на площад „Централен”, има изключително много щети от разположената пързалка. Тогава комисия от Общината започна обследване и установи, че на ремонт подлежи 400 кв.м от новия площад. Стана ясно, че има две опции – или фирмата да си възстанови щетите, или Общината да го направи и да си търси парите от тях.

Като че ли обаче този проблем бе забравен, или поне отговорните за него се правят на приятно разсеяни за него. Резултатът е, че на места плочите са още по-надигнати, а нищо чудно скоро неравностите да станат по-големи.

От Община Пловдив заявиха, че докладът за площада е внесен и фирмата скоро трябва да започне възстановяването. Кога обаче – не е ясно.

Ледената пързалка разбила над 400 кв.м от пл. „Централен” – дават сметката за ремонта на фирматаАко от фирмата не оправят площада, общината ще го направи за своя сметка и ще си търси парите в съда

Хубаво е обаче, когато се откриват нови места, както е в случая с Форум Север, да се обръща внимание и на поддръжката им, за да не се случват подобни ситуации, както с площада.

Градските власти все пак са си взели поука, като от тази година пързалката ще бъде разположена върху подлеза на „Гладстон”. Там конструкцията е подсилена, а освен това настилката не е на пясъчна основа.