Близо 400 кв. метра от площад „Централен” са засегнати от ледената пързалка и ще се наложи те да бъдат ремонтирани. Това е установила комисията от 9 души, която е назначила зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Те са направили обследване на централния площад и са констатирали щетите, като са изготвили и протокол. След като излязат количествено-стойностните сметки, те ще ги дадат на фирмата, наела площада, за да отстрани щетите.

„ В определен срок те трябва да отстранят щетите, които са нанесени, като сключат договор с фирма по тях избор. Възможно е да го направят и през фирмата изпълнител на площада „Драгиев и Ко”. Ако откажат, процедурата е ние да го възстановим и да си търсим правата по съдебен път”, обясни Райчев.

Според експерти участъците, на които са надигнати плочите и част от паважните настилки, вероятно ще се наложи да се пренаредят. Площадът от Партийния дом до частта му на съоръжението над „Гладстон” е на пясъчна основа и плочите не са лепени. Заради постоянната техника на заледяване на пързалката, вода е влязла през фугите, които са направени като дренажи. Поради това се е получило надигането и разместването на плочите. Оправянето на настилката не е трудно, но не и евтино занимание, тъй като голяма част от нея са гранитни плочи.