Незаконен пазар расте с всеки изминал ден на Пещерско шосе между хиперамаркетите Лидл и Кауфланд ,сигнализира читател на TrafficNews.  От месеци импровизираното тържище расте, като в началото е тръгнало от производители на дадена продукция – картофи, череши и домати. Вече обаче там са се настанили търговци, които купуват от борсите и препродават. Разбира се, те не издават касови бонове, не плащат тротоарно право, а кантарите не са минали контрол. Хигиената също от ден на ден става все по- занемарена.

Ето и целия сигнал на нашия читател:

От месеци съм свидетел как се създаде импровизиран пазар между магазин Лидл и Кауфланд на Пещерско Шосе, Пловдив. 

Обикновено варират от една голяма сергия или няколко малки. Голямата сергия под дървото е най-забележителна. Ежедневно може да натъкнем на натрупани касетки, палети и боклуци. Типична селска сергия. Касови бележки, не се издават, кантарите са без стикер от Агенция "Метрологичен и технически надзор", за Агенция по храните предполагам не са чували. Съмнявам се, че общината не е дала разрешително тротоара да се превърне в търговска площ. Това го правят необезпокоявани от месеци. Дори не става въпрос за производител, който си продава продукцията, ами прекупвач, който се възползва от потока на хора пред магазина. Отива зарежда буса от борсата и продава по-евтино, защото не плаща данъци. Цялата сергия изглежда прекалено гнусно и мизерно на околния фон на квартала. Всяка седмица боклуците стават все повече. До преди месец бяха поставили един изоставен джип пред "пазарчето" , който се ползваше за импровизиран склад. 

Въпросите си: До кога всеки ще прави какво иска без да се съобразява с обществения ред и закони, които ние се съобразяваме? Институции няма ли да си свършат работата? Най-вече ме интересуват НАП, които последната година се бият в гърдите, колкото много работа са свършили? Съществува ли още държава или сме вече на етап анархия?