Нередовен автобусен превоз, тормози жителите на най-голямото село в пловдивска област - Цалапица. За проблема сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в населеното място и се оплакват, че от известно време има проблем с транспорта от Пловдив към селото.

Живущите в селото разказаха, че от октомври месец 2022 година, редовният автобус, който тръгва от автогара „Север” в 14:40 часа системно закъснява, а хората, които се възползват от транспортната услуга са принудени на чакат с часове на спирката.

„Имам дете, което учи в Пловдив. Налага се да стои повече от час на спирката в това студено време и никой не може да посочи конкретен час, в който ще дойде автобуса. Междуградският транспорт се използва и от други хора, включително и от по-възрастни и е недопустимо това размотаване да се случва до ден днешен”, коментира разгневен жител на Цалапица.

По този повод потърсихме кмета на Цалапица Ивайло Данаилов, който заяви, че е запознат с проблема и недоволството на хората и многократно се е обръщал към фирмата превозвач, за да разбере от къде идва проблема.

„Многократно съм се свързвал с транспортна фирма „Хеброс бус”, като доста често оправданията за ситуацията са различни. Веднъж ни се казва, че няма автобуси, друг път, че е заради липса на шофьори, но колкото и молби да отправям, проблемът не се решава”, заяви пред медията ни Данаилов.

Той коментира, че е имало среща и с областния управител Ангел Стоев във връзка с проблема с транспорта, като добави, че се очаква обявяване на обществена поръчка за въпросните линии и се надява в най-кратък срок проблемът да се разреши.