Над 70 деца на медици от Пловдив са приети в детски градини в Пловдив за персонал на лечебните заведения. От Община Пловдив заявиха, че забавачки ще има отворени в районите „Западен”, „Северен”, „Южен” и „Централен”.

Работното време на градините е стандартно – до 19:00 часа, като всички медицински работници то Пловдив могат да се възползват о тях.  Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града.

"Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите които лекари, мед сестри и санитари полагат за болните в този труден момент", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. 

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел „Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.

Определените общински детски градини са близо до големите болнични заведения, за да е удобно родителите:

- район „Западен“ - ДГ „Светла“ - svetla@dg.plovdiv.bg, 0879971121
- район „Централен“ - ДГ „Зора“ – zora@dg.plovdiv.bg, 032/643-087
- район „Южен“ - ДГ „Албена“ – albena@dg.plovdiv.bg, 032/692-905
- район  „Северен“ - ДГ „Захарно петле“ – z.petle@dg.plovdiv.bg, 032/953-256.