Двама загинаха, а четирима са сериозно ранени след срутване на мост в гръцкия град Патра. Властите провеждат спасителна операция, съобщава БНР. С обучени кучета издирват затрупани хора от срутването на моста. Досега са открити две жертви. На място са няколко спасителни екипа.

Властите поясняват, че на моста се извършвали днес строителни работи. Движението по него е прекратено заради ремонта. При срутването цели бетонни блокове от конструкцията падат върху магистралното шосе под моста, по което е прекъснато движението от няколко дни.

Група хора в момента на срутването са се намирали под моста на сянка. Събирали също и старо желязо след ремонта на съоръжението. Няма точна информация колко са били хората под моста. Спасителите съобщават, че се чуват гласове за помощ под развалините.

Спасителната операция се извършва с "хирургическа точност", за да не се предизвика ново срутване, поясняват участниците в нея. В социалните мрежи хората от Патра се организират за кръводаряване и се молят хората под развалините да са живи.