„Модър-Царевец” е напълно готов и чака получаването на Акт 15. Оказва се обаче, че въпреки това движението по него не може да бъде пуснато. Причината е забавянето на дейностите по кръстовището на ул. „Солунска” и „Царевец”. Вчера от Община Пловдив заявиха, че завършването на строителните дейности по Южния обходен колектор там ще се забавят с поне още седмица. Без да е работещ този  участък, то пускането на пробива на практика ще безпредметно.

„Разочарован  съм между съгласуването между отделните фирми. След поредица от срещи с различни дружества като ЕВН, НКЖИ, ВиК, ЕРП-тата за Южния обходен колектор – те започнаха едва тогава да си говорят. Бавят се дейностите  по изграждането на  участъка между улиците „Солунска” и „Хаджи Димитър”. Фирмите трябва да засилят темповете.  Превърнах се в архитект, инженер, разбирам вече от строителство – кога плоча добива якост и т.н. Това обаче не е моя работа и ангажимент. Аз като кмет искам, като кажат на 6-ти да махнат техниката и да са готови, това да е свършено”, заяви кметът Костадин Димитров.  Той допълни, че има да се израждат още две шахти на кръстовището, а утре ще се разбере как и кога ще бъде пуснато движението по „Модър-Царевец”.

От друга страна обаче дейностите по Кукленско шосе и Рогошко шосе напредват. На първия булевард фирмата ще се прехвърли в другото платно, като там всичко трябва да е готово за 45 дни.  На Рогошко шосе дейностите трябва да приключат до 10 дни, а след това да се спре, докато трае реконструкцията на Брезовоско шосе.

„Модър-Царевец” е готов! Мислят вариантите за регулацията на движениетоНа 15 април съоръжението взима Акт 15 и пускат движението

Част от ул. „Солунска" остава затворена до 22 април