Изграждането на пробива „Модър-Царевец” е завършено, обяви кметът Костадин Димитров. По думите му, откакто е встъпил в длъжност неговата основна задача е всички замесени дружества и фирми да работят в синхрон за по-бързото му завършване.

„Положихме много усилия, като виждаме, че и резултатът е налице. Очакваме на 15 април обектът да вземе Акт 15 и движението да бъде пуснато”, обяви градоначалникът.

Заместникът по строителството инж. Тошо Пашов каза, че в следващите дни ще се вземе  решение и как точно да бъде организацията на движението. В момента на кръстовището на ул. „Солунска” все още се работи, като се очаква скоро да приключат дейностите.

"Това е много особено кръстовище и не може да се развие като традиционно, ще обсъдим вариантите за организацията на движението там, за да може трафикът да бъде облекчен максимално”, заяви Пашов.

Подготвят за пускане „Модър-Царевец", отлагат за лятото ремонта на Пещерско шосеОще в началото на април може да тръгне движението по пробива между „Западен" и „Южен"