Финалните строителни дейности по пробива „Модър-Царевец“ напредват, като от фирмата изпълнител оформят последните елементи по него. Асфалтът вече е положен от кръстовището с бул. „Хаджи Димитър“, включително локалите към ул. „София“ и цялото продължение по ул. „Модър“.

Знаците са поставени, като предстои да се сложи и маркировката. От „Драгиев и Ко“ работят по пешеходната част на пробива, както и асансьорите за инвалиди.

Ако няма обрат на времето, то се очаква дългоочакваната пътна връзка да отвори в първата седмица на април. Дотогава трябва да са приключили и дейностите по ВиК инфраструктурата на кръстовището на ул. „Солунска“ с ул. „Царевец“.

След пускането на пробива и движението по отсечката, ще стартират и дейностите по ул. „Царевец“. Те ще бъдат извършени по проекта на ВиК за Южния обходен колектор, но той ще бъде преместен в новото платно, където бяха отчуждени имотите. Едва след неговото пускане, ще се ремонтира старата част на улицата.

Очакваният ремонт на кръстовището на ул. „Царевец“ с Пещерско шосе пък ще бъде не по-рано от юли-август. Там Община Пловдив и ВиК са намерили вариант движението да не бъде затваряно изцяло, както първоначално се предвиждаше.

Търсят варианти да предотвратят транспортната блокада в Смирненски с временен пътПравят обход на кръстовището на бул. „Пещерско шосе” с ул. „Царевец”