Младежки център Пловдив започва кампания по набиране на средства за лечението на един от най-активните си доброволци и млади лидери. Както вече медията ни съобщи 21-годишната Димислава Николова от  Хисаря има спешна нужда от средства, за да се излекува.

Животът ѝ се преобръща на 180 градуса, когато ненадейно получава страшната диагноза „Сарком на Юинг“ - злокачествен рак на костта. Димислава вече е започнала химиотерапия в България, но спешно се нуждае от операция.

„Заболяването е изключително рядко и специалисти в тази област няма много, потърсих помощ в чужбина. В Турция ми предложиха надеждно лечение, като запазят костта ми, но сумата за операцията е непосилна за мен и семейството ми“, споделя момичето.

В родния си град тя е организатор на редица дарителски и социално ангажирани кампании. Част е от общински младежки клуб „Иноватор“ и участва в инициативи на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

От повече от 7 години Димислава е и активен участник и доброволец в дейностите на общинско предприятие „Младежки център Пловдив“. В следващите седмици предстоят няколко благотворителни събития в Центъра за набиране на средства за лечението ѝ. Ще бъде поставена и кутия за дарения.

Всеки, който има желание и възможност, може да преведе избрана сума по дарителската сметка на името на нейната майка Даниела Ганчева Николова:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Заедно за Дими! 21-годишна студентка от ПУ се бори с коварна болест, търси помощ за да живееДимислава е с диагнозата Синдром на Юинг, нужни са 135 000 евро за операция в чужбина