Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов и областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева в Пловдив обсъдиха ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори в Пловдив и региона.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени дейностите по подготовката на изборите в рамките на заложените в закона задължения и правомощия на правителството и координацията между областните управители и териториалните звена на ГРАО за изпълнението им. 

„Стартира една поредица от срещи между мен като координатор по изборите с решение на Министерския съвет, областните управители и представители на главна дирекция ГРАО. Смисълът на срещите е да създадем работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители. Да сверим сроковете и изпълнението по ангажиментите по изборния кодекс и да създадем механизъм да реагираме на всеки възникнал проблем”, заяви доц. Карадимов.

Особено внимание ще бъде обърнато на видеонаблюдението на секциите, защото там взаимодействието е изключително важно и това е един от ключовите елементи за прозрачност на изборите, посочи още той.

„Днес подписах писмо до ЦИК, съгласувано с ключовите ведомства, които имат отношения към изборния процес, с което служебното правителство представи пред ЦИК редица въпроси, които считаме, че трябва да бъдат решени, така че да бъде обогатен процеса на изборите и да бъде засилена неговата прозрачност и доверието на гражданите”, добави той.

Повече вижте във видеото: