Празни шишенца от метадон и използвани спринцовки възмущават пловдивчани, живеещи в района на Централна гара. Вчера привечер около 18:00 часа, прибирайки се от работа, пловдивчанин се натъкнал на боклуците, небрежно забравени от наркозависим. "Консумативите" се търкаляли по улица „Тракия”, в непосредствена близост до спортна зала С.И.Л.А. 

Възмутен от гледката, той се свърза с екипа на TrafficNews, за да сигнализира за неприятната случка. Потърпевшият споделя, че едва не настъпил шишенце. В близост намерил игла и спринцовка, част от комплекта за обслужване на наркозависимия. Пловдивчанинът изхвърлил иглата в кофата за смет, за да предотврати инциденти.

Жители на района недоволстват, притеснени за сигурността си. Това е често срещана практика от страна на наркозависимите, които захвърлят къде ли не опасните си принадлежности.

В района има няколко кабинета, които работят по метадонови програми. През последните години, наркомани се записват в програми, но за да се лекуват, а за да продават метадона нелегално. С парите пък се сдобиват с две дози хероин.