20 чувала с капачки предадоха днес деца и родители от ДГ „Светла“ в Пловдив за кампанията „Капачки за бъдеще“. Те се оказаха и най-големият дарител до този момент в есенната кампания в града и получиха сертификати.

„Преди 4 години родители от ДГ „Светла“ изработиха и дариха метално сърце и от тогава в детското заведение всички - родители, деца, служители, събират капачки и по този начин превърнаха градината в един от основните дарители, включващи се във всяка кампания на "Капачки за бъдеще". Днес за пореден път бяха предадени 4 буса, пълни със събрани от всички тях капачки. Целият екип на детското заведение подкрепя и се гордее със своите родители с големи сърца, откликващи на благородните каузи“, разказа пред TrafficNews директорката Людмила Тошева.

"Може и да не е наша работа да се борим за съществуването на достъпна лекарска помощ за деца на всякаква възраст, но наша работа е да възпитаме у децата си съчувствие към другия, грижа и отговорност към света, в който живеем. И искрено се радвам, че точно тези деца са нашето бъдеще!", сподели и Теодора Копанова, чието дете е бивш възпитаник на ДГ „Светла“.

Самата тя също е учител, но в друга забавачка.

„С нашите сръчковци се подготвихме, като ги сортирахме по цветове и отхвърлихме нерециклируемите пластмаси. Включвали сме ги и в състезателни игри за финна моторика и внимание", допълни жената.

Днес паркингът на магазин Метро, където бе сборният пункт на кампанията, бе препълнен с хора. Малки и големи дойдоха от цяла Пловдивска област, за да донесат събраните капачки и да пожелаят успех на тазгодишната инициатива - закупуване на втора неонатална детска линейка. Първата вече е регистрирана и следващата седмица ще бъде дарена на Центъра са спешна помощ в Пловдив. Освен в Пловдив кампанията днес се провежда и във Варна и Русе, а утре - в София, Варна и Пазарджик. През следващите дни организаторите ще съобщят и останалите над 25 града и локации в България, които ще се присъединят към есенната кампания на „Капачки за бъдеще“. За каузата вече се събират и алуминиеви кенчета.