Голяма част от пътната настилка в квартал „Кючук Париж” е в окаяно състояние. Ежедневно до нашата редакция постъпват десетки сигнали от пловдивчани, жители на квартала, които се оплакват от огромни кратери, намиращи се из целия район, нанасящи големи щети по автомобилите им.

TrafficNews се обърна към кмета на район Южен Костадин Язов, за да поясни дали се предвиждат ремонтни дейности в някои части на квартала и в какъв срок гражданите могат да очакват подобряване на пътната настилкa.

„На бул. „Н. Вапцаров” запълнихме всички дупки преди празниците. Екипите не са спрели да работят откакто отвориха асфалтовите бази и се оправи времето. Първо минаха през бул. „Академик Петър Динеков”, след това през северното платно на бул. „Н. Вапцаров”, после през южното.

След това минаха и по бул. „Ал. Стамболийски”, където всяка седмица стават аварии, аз нямам вина, че след мен ВиК разкопават, за да си оправят авариите”, каза Язов.

Той заяви, че проблемите по булеварда са заради стар водопровод, който се очаква да се смени от години, но и към момента такава стъпка не е предприета.

„След това отидоха на индустриалната зона, защото там също имахме много сигнали за дупки в източна посока. Запълнихме и някои улици, които се намират между блоковите пространства, като ул. „Люлякова” и „Нева”. Казал съм специално да обърнат внимание на улица „Щип” и „Родосто” и на практика екипите не спират да работят", заяви той.

Насочихме вниманието му и към огромния кратер, намиращ се на бул. „Ал. Стамболийски” пред затвора. Шахтата там пропада и се превръща в огромно препятствие за преминаващите водачи.

„Това ако е подземна комуникация, която е собственост на някоя от експлоатационните дружества аз не мога да я направя. Трябва да се види шахтата на кого е и да се уведоми собственика. Ще изпратя екипи, за да проверят на кого е и ще предприемем действия”, допълни кметът на район Южен.

Костадин Язов заяви, че ще изпрати екипи за проверка на посочените от нас улици, за да провери кои са проблемните райони и ще се предприемат ремонтни действия, когато графикът за конкретните улици настъпи.

Лунен пейзаж в Кючука: Дупки кратери пукат гуми, кривят джанти и поглъщат шахтиЖивеещите в квартала недоволстват от състоянието на пътищата

Спукани гуми, потрошени джанти! Кратери трошат автомобили в КючукаАко искаш да избегнеш едната дупка, влизаш в друга! Асфалтът е леш, оплакаха се потърпевши