Пловдивчанин се осъмни в превишаване правомощията на ОП „Паркиране и репатриране“ при контрол на Синя зона-Пловдив. От предприятието обаче опровергаха твърденията му.

Пловдивчанинът забелязал как служители на „Паркиране и репатриране“ вдигат паркирала кола. Това обаче случило извън рамките на работното време на Синята зона – към 18:47 часа.  Случката се разиграла на кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Кръстьо Пастухов“, които попадат в обхвата на зоната.

Започнаха да вдигат колата в 18:47 в събота, с което смятам, че злоупотребяват и превишават правата си. На табелата никъде не е упоменато, че се забранява спиране и паркиране извън работното време на синята зона. Много невинни граждани биха могли да бъдат засегнати и неправомерно ощетени“, разказва мъжът, станал неволен свидетел на ситуацията.

TrafficNews потърси за коментар Общинското предприятие. Оттам веднага инициираха проверка и обобщиха, че не се касае за нарушаване или превишаване правомощията, които служителите им имат.

По разпореждане на директора на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов беше извършена проверка. В рамките на нея е установено, че на този ден автомобил АUDI  „WO16KTF“ е престоял в работното време на „Синя зона“ около един час, без да заплати“, заявиха от предприятието.

Те поясниха, че спрямо наредбата, ако водачът не се появи до края на работния ден, автомобилът се репатрира и глобата на стойност от 60 лв. Ако водачът се дойде при автомобила си на място до 18.30 часа, санкцията е в размер на 30 лв. плюс цената на престоя. 

Служителите са искали да изчакат човекът ще се появи на място – но това не се е случило. Затова се предприели действие по репатриране“, заявиха оттам.

Те отрекоха възможността шофьорът на Ауди-то да е паркирал след 18:30часа, когато вече работното време на Синята зона приключва и цена за престой не се заплаща.