Информация, разпространена от пловдивска медия, че на 18 септември КПП-тата в областните градове, е много вероятно да бъдат възстановени, разтревожи основателно мнозина пловдивчани. Макар, че в материала не е цитиран никакъв източник, а е от категорията ЕЖК /една жена ми каза/, гражданите са притеснени. Още повече, че въпросната медия съобщава, че вече се купуват нови преградни съоръжения. 

Това се случва и на фона на изявления от Националния оперативен щаб в лицето на доц. Ангел Кунчев, че мярката за поставяне на КПП-та на изходите на градовете не е била целесъобразна и е постигнала обратен ефект, поради което изобщо не се обсъжда нейното връщане

TraffiсNews потърси за коментар представители на трите институции, които би трябвало да се информирани за подобно развитие на ситуацията. Областният управител,  кметът на града и началникът на полицията обаче категорично отрекоха да е обсъждана подобна идея. 

 „Подобна мярка въобще не е коментирана, нито знам някъде да е обсъждана. Несериозно е! Когато сложиха КПП-тата в Пловдив се видя, че този модел не е работещ за града, който е от табела до табела. Има много хора, които работят в града или до града и постоянно пътуват. Още повече учебната година ще започне присъствено. Всеки ден се чувам с шефа на полицията ст. комисар Рогачев – няма подобни планове”, заяви кметът Здравко Димитров. 

 „Категорично подобно нещо не е коментирано на Областния кризисен щаб. Не знам въобще да е обсъждано като мярка в страната. В Пловдив и областта мерките са изключително либерални, като те са насочени към носенето на лична отговорност към всеки един гражданин. Подобна мярка ми се вижда нереалистична”, потвърди и областният управител Дани Каназирева. 

Началникът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев се възмути, че по този начин безотговорно се всява паника сред гражданите на Пловдив. "Подобна мярка изобщо не е обсъждана, нито се купуват някакви съоръжения" заяви той.