Образованието и наваксването с образователна инфраструктура е и ще бъде наш приоритет. Това заяви по време на откриването на новата учебна година в обновената сграда на ОУ „Елин Пелин“ градоначалникът на Пловдив Костадин Димитров.

„Виждате колко усилия полагаме и за нова Математическа гимназия. Знаете откога сме подхванали темата. Радвам се, че успяхме в предишните мандати да запазим теренът в ж.р. „Тракия“ за тази сграда. Имаме нужда от дом на Математическата“, каза той.

Припомняме, че преди дни Община Пловдив пусна обществена поръчка за проектирането и изграждането на новата сграда на елитното училище. Стойността й е 29 750 000 без ДДС, като в нея са включени всички дейности, необходими за функционирането на школото и обучението на децата.

Случва се! Пловдив ще има модерна Математическа гимназия за 30 млн. леваГрадските власти пуснаха обществената поръчка за изграждането на кампуса на МГ-то

Шампионите от олимпиадите по математика са наша гордост и трябва да ги подкрепим, допълни кметът.

„Като отидете в старата сграда – има стена на нашите ученици гордости, които се обучават в престижни университети в чужбина. Те са доказателство, че ние българите имаме големи заложби и с помощта на учителите можем да постигнем големи резултати. Липсва ни материална база, затова трябва да наваксаме. Вече не се лутахме къде да е училището и как да се проведе обществената поръчка, вече имаме ясни стъпки“, заяви още Димитров.

Той допълни, че администрацията му полага усилия за изграждане на нови и достатъчно детски градини и ясли в Пловдив.

Първият учебен ден в ДГ „Каменица“, в която имаше сериозни проблеми след дейностите по реконструкция, е стартирал добре, след като фирмата изпълнител отстрани проблемите, увери кметът.