Къщата, която е пред срутване на ул. „Видима” в Пловдив, едва ли ще може да се укрепи, като най-вероятно ще трябва да се изгради наново. Това заяви шефът на РДНСК в Пловдив Марияна Донева, която тази сутрин бе на адреса, заедно със собствениците на къщата.  От ден на ден къщата се свлича все още повече, а пукнатините стават по-големи, като се очаква всеки момент да рухне.

Собственичката на фирмата строител обаче е отрекла да има вина за случилото се, като тя е заявила пред БТВ, че къщата е била стара и пропукана. Не е ясно и дали компанията ще обезщети семейството за инцидента.

В къщата са живеели четирима души, семейство с 16-годишно момче и възрастна жена. Пейо Костадинов разказа, че е живял в къщата, откакто е роден, като през годините са правили нещо по нея.

„Цялото ни имущество е вътре. Взехме по едни дрехи, документи и успях да спася котка с две бебенца”, каза мъжът.  Той заяви, че е на квартира, поета от строителите – но нито знае докога ще се плаща от тях, нито дали ще получат някакво обезщетение.

До 10 дни трябва да стане ясно и резултатът от проверката на РДНСК, като вече е изискана цялата документация и е извършен оглед.  Конструктори и архитекти ще изготвят протокола – както по коя вина къщата се свлича и какво трябва да се направи.

Къща пред срутване в центъра на Пловдив заради строителен изкоп, обитателите се евакуирахаВ жилищната сграда живеят четирима души, които към този час са се изнесли на квартира