Радослав Начев, е назначен на поста директор на областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщава Narod.bg. До момента Начев бе зам.-директор под тепетата и изпълнява длъжността директор, след като миналата седмица титулярят Васил Костадинов беше отстранен от поста от сегашния вътрешен министър Калин Стоянов заради пропуски в разследването на зверското убийство на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица и протестите там. /Бел. ред. Начев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор до назначаването на титуляр на поста/. 

Според изданието, Начев живее на семейни начела с доведената дъщеря на главния секретар Петър Тодоров, който преди това  беше началник на Първо районно управление в Пловдив.

Освен роднинската връзка Начев няма опит в Криминална полиция, а само в Охранителна, затова не ясно с какво основание ще заеме поста на директор на Областна дирекция. Биографията му също по никакъв начин не отговаря на длъжностната характеристика за позицията „директор“.

Преди тъстът му Петър Тодоров да го назначи за зам.-директор и сега за временно изпълняващ длъжността на шеф на ОД на МВР-Пловдив, Радослав Начев беше назначен за началник на столичния КАТ отново от Тодоров.

Както Narod.bg писа, братът на главсека – Владимир Тодоров, също намаза – роднината на Петър Тодоров тихомълком бе назначен в Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), където заплатите започват от 5000 лева на месец…