Днес, Петък 13 светът отчетe деня с най-много жертви от началото  пандемията досега. За 24 часа са загинали  11 617 души, според университета "Джон Хопкинс". Антирекорд има и по броя на потвърдените случаи над 666 000 на ден.

3414 са положителните проби за COVID-19 за последното денонощие у нас при направени са 8885 теста. Това означава, че близо 38% от тестваните са дали положителна проба за COVID-19.  Още по темата четете ТУК!

"Всички сме изкарали ковида, сега сме на първа линия ние. Тежко е, но минава за 15 дена”, каза премиерът Бойко Борисов на ръководителите на КЦМ. За посещението на Борисов в завода четете в репортажа. 

След това премиерът направи изненадващо посещение на кмета на Пловдив Здравко Димитров, който се лекува в болница "Пълмед" след като разви двойна бронхопневмония след като се зарази с коронавирус. Какви бяха нарежданията на Борисов по време на свиждането - вижте ТУК!

До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за превръщането на "Св. Мина" в ковид -болница. Това съобщи кметът Здравко Димитров след разговор с премиера Бойко Борисов. Кога "Свети Мина" ще заработи като ковид- болница четете в текста!

След скандала със "зелените коридори" за пенсионери , министърът на здравеопазването пусна нова заповед, която регулира времето за пазаруване за възрастни хора.  Цялата заповед четете ТУК.

Консорциумът "Инфра Конструкт Груп” с водещ партньор софийската фирма „Парсек груп”  оттегли жалбата си от КЗК за строителството на ст. „Христо Ботев”. Как продължава процедурата от тук нататък четете ТУК!

Проверки сложиха край на следобедните еротични партита в Плейбой бара . След обявата на пиано бар "Синатра" в Пловдив, че нощните партита ще се превърнат в дневни, заведението вече е затворено.  Какво се случи - чететеТУК!

Коледният дух вече се промъва в Пловдив, въпреки епидемията. За поредна година пловдивчани ще се радват на бляскава украса в центъра на града, а от днес започна монтирането на дървения подиум върху фонтана пред Общината. Как се случва това вижте ТУК!

 Тази нощ  почина една от големите легенди на Ботев (Пловдив) и българския футбол Виден Апостолов. За спортните подвизи на играча с фланелка №4 четете в текста. 

 Добрата новина е, че кампанията "Да живее Ботев Пловдив" премина 500 000, остава още малко днес и до финалната сума остават още 65 000 лева.  Ето и какво написаха от КПБП.

Оперната прима Соня Йончева е предложена за Почетен гражданин на Пловдив. С какви мотиви - Вижте ТУК!

 Бог Дионис събра погледите на случайните минувачи по Главната като поведе пъстро шествие за откриването на фестивала „Дефиле на младото вино”. От днес – в продължение на три дни, Пловдив ще е в плен на божествената напитка. Събитието се провежда за 12-и път. ФОТОГАЛЕРИЯ от събитието можете да разгледате ТУК.