Извънградски автобуси от автогара „Север” в Пловдив не изпълняват курсовете си, сигнализира читател на TrafficNews. По негови думи има по един автобус сутрин и вечер, а за Карлово, Панагюрище, Кръстевич и Старосел въобще няма такива.

По проверка на TrafficNews според "разписанието" на автогара „Север” автобусите за Старосел трябва да са 8 на брой, за Кръстевич „пише”, че са 3 – два дообяд и един следобед. За Панагюрище е само един, а към Карлово няма информация дали пътува въобще автобус.

Медията ни опита да се свърже с автогара „Север”, а това изглеждаше мисия невъзможна. След няколко неуспешни обаждания успяхме да проведем разговор със служител, който заяви, че не е тяхна работа защо няма автобуси.

„Общината ги е дала на някой, питайте тях”, заявиха оттам.

Успяхме да се свържем с директора на ОКТ Георги Стоилов, който каза, че договорите със старите превозвачи са изтекли в понеделник, като от вторник има подписани договори с нови превозвачи, но не за всички линии все още заради краткия период от време. Към момента останало без превозвач направление е Старосел. 

"За него продължаваме да търсим", допълни той. 

Припомняме, че от 18 юни автобусите на "Хеброс бус" не изпълняват курсовете си от Пловдив до София, Карлово, Панагюрище, Старосел, Розовец и Златосел. Шефът на фирмата Веселин Дошков се е отказал, след като са му съобщили, че линията до столицата ще бъде дадена на друг превозвач. 

Взеха от „Хеброс бус" линията Пловдив-София, превозвачът се отказа от други 5 линии