Акцията за проверка на това заведение не е за наркотици. Моите съмнения съм ги казал на компетентните органи, заяви управителят на фирма Трафик СОТ, която охранява "Bushido" -Иван Петлешков. Той лично присъстваше на днешния протест пред  Областната дирекцията на МВР-Пловдив, който бе под надслов "Няма да търпим".

 „Тук съм, защото съм обиден и засегнат от обвиненията, които получихме от директора на дирекцията на полицията Костадинов по време на брифинга. В охраняваните обекти от охранителната фирма, която притежавам, не се допускат лица, които разпространяват наркотици. Тези, за които знаем, имаме информация, но ние не можем да направим повече от това. Не допускаме също и знаковите имена от криминалния контингент в Пловдив. Аз съм взел мерки, за да може клиентите в заведението да се чувстват добре, да се чувстват спокойни, да не биват бити, да не бъдат притеснявани и това се случва, от както работи този комплекс. Полицията извърши тази демонстративна акция, която не е първата”,  - заяви бизнесменът. 

Петлешков сподели пред медиите, че лично е подавал сигнал за разпространение на наркотици в училищните дворове, като по думите му, участие в охраняването на дилъри взизат именно полицаи.

"Тогавашният директор на Областната дирекция на полицията, който сега оглавява Главната дирекция на полицията - главен комисар Илков, отказа среща с мен. Нямаше никаква реакция по въпросния случай. Нееднократно съм подавал сигнали след това до медиите, защото мисля, че след като полицията не си върши работата, може да бъде принудена чрез граждански натиск.”

Бизнесменът каза, че това протестиращите да издигат плакати на голи тела, е алегория на случващото се в страната. "Трябва да осъзнаем, че това, което се случва в България, е пошло. България се управлява от двама съветници на президента, които чрез кадровите промени, които правят, овладяват държавата. Това е срам, нищо, че тези хора са от Пловдив" - коментира Петлешков.

Въпреки опита от страна на Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията и собственика на нощния клуб Деян Найденов за среща с ръководството на Областната дирекция на МВР-Пловдив, такава не се състоя. Причината за това е, че  директорът на МВР - Пловдив имал неотложни ангажименти и не може да приеме никой.

 

Алексей Петров: Поръчката за тази незаконна акция има пловдивски генезисТук се прави една демонстрация, първо се казва на публиката- „не трябва да посещавате това заведение”, а на хората, които го притежават- „трябва да се съобразявате”

Близо 300 протестиращи пред пловдивската полиция, директорът се криеВ протеста се включват служители на заведения от целия град

Издевателства и унижения в пловдивски клуб! Полицаи съблякоха 400 души, държаха ги 5 часа под ключ ВИДЕОСвидетели разказват за брутален полицейски произвол. Полицията - рутинна акция!