Задържани са бракониери на територията на Държавно горско стопанство - Симитли, съобщиха от Югозападното държавно предприятие.

На 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня. По случая се водят процесуално-следствени действия от компетентните органи.

Сред петимата задържани са бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, президентът на Витоша (Бистрица) Сергей Ташков, горският служител от Симитли Владимир Петров, който е и член на ловната дружинка. Те са били в два джипа и са спрени от полицията по сигнал. В единия автомобил е намерено 3-годишното диво прасе. Имало е четири пушки и патрони.

Тепърва ще се установява дали животното е простреляно, защото имало и вероятност да е блъснато от кола или пък да е намерено мъртво. Трупът е откаран в хладилна камера на ДЛС "Витошко-Студена".

 

Задържаха бившия шеф на ДАНСАрестът е по сигнал за незаконен лов