От ГЕРБ коментираха изказването на Лена Бориславова, която отхвърли предложението на Бойко Борисов за Северна Македония. По-рано той поиска Министерския съвет да вземе решение и да го внесе в Народното събрание, а според началника на кабинета  на премиера, това трябва да стане по обратния ред.

Лена Бориславова: Правителството отказва предложението на Борисов за РСМФренското предложение ще мине първо през комисия, а след това в парламента

Бойко Борисов: Ще подкрепим френското предложение за РСМЛидерът на ГЕРБ заяви, че партията има 59 депутата, да подкрепи РСМ и Албания

Ето и цялата позиция на ПП ГЕРБ:

Лена Бориславова може да нарежда и да дава съвети на Кирил Петков, на Асен Василев и на ПП ПП. В ГЕРБ нямаме нужда от нейната юридическа “сила”. Нека се научи да чете и спазва законите на страната!

Външният министър няма право да внесе сам проект за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става задължително с  решение на Министерския съвет. В това решение трябва и да е ясно разписано правителството точно какъв мандат иска от парламента.

Кирил Петков явно го е страх! И днес се отказа от правото си да взема решения и прехвърли всичко по темата Северна Македония на парламента. Защо? Защото го е страх!