Екшън в Столипиново посред бял ден – неадекватен таксиметров шофьор предизвика ПТП и опита да избяга, сигнализираха читатели на TrafficNews. Случката се разиграла пред ОУ „Симеон Боливар“ в квартала, когато през улицата минава такси, чийто шофьор се забива в паркирана кола и блъска 64-годишен мъж. По информация на читателите до въпросния пострадал е имало и 2-годишно дете, както и още един мъж.

Допълват още, че шофьорът Петър е опитал да избяга, но хората наоколо го спрели. Той слязъл от колата и започнал да псува. Твърдят също, че мъжът е бил мъртво пиян и едва се държал на краката си.

„Изкара си члена и започна да пикае пред хората.“, казва свидетел.

„Не успя да избяга. Падаше и отново се изпревяше. Полицаите констатираха употреба на алкохол. 2,8 промила показа на място, след което му се направиха кръвни проби.“, коментира друг.

Блъснатият мъж е с наранявания и е бил откаран в болница, а шофьорът е бил задържан.

„Задържаха го само за 10 часа, ами ако беше убил някое дете, тогава ли щяха да го осъдят. Нашите деца редовно играят в двора на училището, можеше да се случи нещо по-лошо.“

На видеозаписи изпратените видеозаписи се вижда, че мъжът е във видимо нетрезво състояние, вади нещо от чорапа си, доближава го до устата, но го изпуска. Опитва се да го вдигне, но залита непрестанно.