„Уудсток в градината” е заглавието на новото литературно явление, което завладя литературната сцена в Пловдив.  Поетът, писател и лекар, Димитър Гачев представи новата си книга пред пловдивската публика в литературния салон „SPIRT&SPIRIT”  В РАМКИТЕ НА Пловдив чете.  Салонът отвори за първи път след началото на пандемията и интересът към събитието бе огромен.

Авторът  и редакторът Александър Секулов, създадоха непосредствена обстановка, пропита с приятелски хумор и голяма доза самоирония. Комфортът и доброто им настроение се предаде и на публиката, което превърна, типичния за такива мероприятия, разговор, тип интервю в отворен диалог с всички. Но както и самият автор отбеляза, не присъстваха „случайни хора”...

Умишлено или не, писателят не прочете извадки от творбата си, но изглежда не беше и необходимо, защото публиката вече познаваше книгата. Някои цитираха и негови по-стари произведения, което от своя страна води до логичния извод, че д-р Гачев е познайник и любимец на пловдивския читател.

Д-р Гачев! Неслучайно бе вметнато многократно.

Интересно заключение относно връзката на автора с своите герои. Според самия редактор, Хипократовата клетва, която Димитър Гачев е положил като лекар, може да бъде открита и в хуманното му отношението към персонажите с категоричния му отказ да ги изостави и да отнеме надеждата им, дори и с пропуканото си битие и с токсичния си начин на живот.

И не е никак случайно, че „Уудсток в градината” е номинирана за награда "Пловдив. А Александър Секулов я определи , заедно с „Преди реките”, като еманация в неговото творчество и на пловдивската сцена като цяло.

Авторът получи  аплодисменти и от издателя Божана Апостолова, която заяви, че с нетърпение очаква следващите му книги.

Съвсем в реда на нещата е да дадем и едно малко зрънце от това литературно съкровище, кое по случайност е любимото и на собствения му създател.

"Нито излишъкът на пари или липсата на неотложни задължения, нито добре уреденият бит, нито кой да е друг жалон на успеха не успокояват така мъжа, както увереността, че е обичан от стойностна жена. Тази увереност върви в комплект с крила, чиито собственик упорито се заблуждава, че са невидими за околните." ("Уудсток в градината")