Командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево осъществиха днес, 21 септември, успешното пребазиране на летище Пловдив на авиационната, самолето-обслужващата и специалната техника. Това съобщиха от Министерството на отбраната. Пребазирането се налага във връзка със старта на мащабната реконструкция в авиобаза Граф Игнатиево.

Още тази вечер от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing - охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО. От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши строителството на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево. С новата инфраструктура авиобаза Граф Игнатиево ще отговаря на изискванията за приемане на новите самолети F-16.

Поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище Пловдив уведомяваме гражданите, че ще се спазват стриктно всички изисквания относно безопасността на полетите.

Местят самолетите от авиобаза Граф Игнатиево до Летище Пловдив днесЗапочва модернизация на базата

Модернизират пистата на авиобаза Граф Игнатиево