„Надявам се Областна управа да продължава да бъде една силна институция, която е в помощ на хората”. С тези думи Дани Каназирева предаде символично ключа за Областна управа на заместника си Петър Петров, който ще бъде временно изпълняващ длъжността, докато Министерския съвет не посочи нов титуляр за поста.

Днес бе последният работен ден на Каназирева в администрацията, като утре тя се закълне като народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС.

Пред медиите тя посочи три казуса, които стриктно ще следи като депутат.

„Кариерите на Белащица. Направихме всичко възможно с подкрепата на премиера Борисов и министър Петкова. Сега имаме риск за едната кариера, другата я спряхме. Надяваме се следващият  министър на енергетиката и следващият Областен управител да защитата интересите на хората от Община Родопи. Следващия казус е биоцентралата в Труд. За да заработи, то трябва да се направи сериозна инвестиция за опазване на околната среда. Не трябва да се допуска компромис. Брестовица – имаме нови сондажи. Спазихме срока, но оттук нататък подмяната на вътрешната мрежа е много важна. Надявам се надзорния съвет да не спре този важен проект”, каза Каназирева.

Тя бе категорична, че през последната година и половина в пъти са се увеличили сигналите до екипа й от граждани. Те са били предимно за проблеми в градската среда, като пример посочи Водния цикъл, проблемите с Рогошки шосе и инфраструктурните проблеми в Остромила.

Дани Каназирева широко се спря на изпълнените проекти през последната една година и половина. Тя отново подчерта, че над 200 километра пътна инфраструктура е подобрена или реновирана.

Каназирева бе категорична, че към този момент не й бил предлаган пост за зам.-председател на Народното събрание, както и друг пост в изпълнителната власт.

„Вярвам, че в България трябва да има консолидация на дясното и да има стабилно, работещо и поревропейско правителство. Надявам се, че езикът на омразата ще спре, защото с конфронтация няма как да се даде стабилност. Освен здравната криза, ще се борим за преодоляване и на икономическа такава. Изводите от изборите – имаме безспорен победител. Разликата между първия и втория е близо 9%. Процент, който е по-голям от изборите през 2017 година. Победителят е ясен и категоричен, подкрепен от всички лидери в Европа. Имаме опозиция, която е идеологически несъвместима. Няма как да искаш промяна и да кажеш, че приемаш подкрепата на БСП. Чуваме само едно силно надвикване. Надявам се най-накрая да чуя и тези хора, които бяха избрани и се смятаха за лидери, какви са им приоритетите за нашият регион, къде са? Имаме нов субект, който обаче до този момент знае само да задава въпроси. Време е г-н Трифонов да започне да дава отговори. Дали подкрепя съдебната реформа и дали останалите са съгласни за 1 лев субсидия. Нямаме притеснения да сме в опозиция, както и за под срочни избори”, заяви още Дани Каназирева.

Тя заяви категорично още, че вече е готова със законодателна инициатива.

„Децентрализацията е правилния път за развитие на страната. Тя трябва да се случи рано или късно, колкото и тежка процедура да е”, допълни Каназирева.

На въпрос дали ще стане член на ПП ГЕРБ, Дани Каназирева бе категорична.

 "Не просто съм била член на ГЕРБ. Аз съм го създавала заедно с инж. Кюмюрджиев. Поради разногласия с Цветан Цветанов и негови приближени, един по един бяхме изключени заради близките ни отношения с Бойко Борисов", припомни Каназирева. На въпроса дали отново ще се върне в ГЕРБ, тя каза, че не членството е толкова важно, а каузата, която отстояваш.

Поясни, че партията "Съюз за Пловдив" остава в сърцето й, но отдавна не е неин председател нито член. "Това е градска дясна политическа сила, който със своите млади, образовани и енергични хора има място в Пловдив", посочи Каназирева.