„Нито  искам да съм депутат,  нито  министър,  нито премиер! Предлагам на всички лидери да направят крачка назад и  да превъзмогнат егото си. Ние искаме да  минем зимата , народът да оцелее по-най добрия начин, като има неща за решаване, да ги слагаме в парламента”, заяви Бойко Борисов на брифинга на ГЕРБ. Той каза, че не е звънял на нито един лидер  след изборите, тъй  като е искал да минат емоциите от изборните  резултати.

„Не казваме, че това правителство на националното съгласие ще бъде с времеви диапазон. Предлагаме  нещо, което  е устойчиво.  Колко да е като живот, народът ще прецени, ако се справя ще изкара пълен мандат.  Никога не зачерквам нито „Възраждане”, нито Стефан Янев.  Аз не поставям условия, готови сме  на всякакви компромиси за народа. Но да се махна от ГЕРБ, защото сме първи , за да може другите да ме бият – няма да стане. Бойко Рашков също няма как да е вътрешен министър. Народът просто не го избра”, каза Борисов. Относно контактна група от експерти,  Борисов каза, че ще има и партийни  представители .  Лидерът на ГЕРБ каза, че няма да разчита на отцепници от други  партии.

Борисов: Контактни групи да намерят формулата за правителство на националното съгласиеГотов съм да приема и социалната програма на ПП, и съдебната реформа на ДБ

ГЕРБ нямат намерение  и да връщат хартиените бюлетини, при положение, че са се дали десетки милиони за машини, стига да се махнат грешките им.

„Не искаме  декларации от другите партии, които да обясняват кое няма да стане. Ние предлагаме  обратния подход. Първо да говорим за това, което ни обединява – социална политика, агресията в света, Шенген,  еврозоната.  Искаме ли оръжия за Украйна – да! Категорични сме . Не сме като ПП и БСП, които се криеха един за друг. Или сме в Блока, или не”, заяви Борисов.

Бойко Борисов и ГЕРБ с брифинг след вота – съобщават намеренията сиНови избори нищо няма да променят, но ще бъдат фатални за страната, заяви лидерът на ГЕРБ