Младият мъж и майка му, които използваха спирката на Сточна гара като спалня, преместиха местоположението си в градинката на кръстовището от бул. „Цар Борис Трети Обединител“ посока Сточна гара, сигнализира читател на TrafficNews. Те са с всичкия си багаж и носят матрак, на който единият от двамата да спи. Другият – на пейката. Раниците си използват за възглавници, а самото място като спалня.

Припомянме, че двамата бяха превзели спирката срещу бившата Сточна гара. През светлите часове на деня мъжът е забелязван да проси за лекарства в подлеза на Тримонциум, но вечер се е връщал към спирката, за да пренощува там.

Жители на квартала са разказали пред репортер на TrafficNews, че двамата са от някое от съседните села, но са дошли в града да търсят препитание.

Мъжът е отказвал многократно помощ от пловдивчани, които са му предлагали. Казал е, че не търси работа и не желае да му бъде помогнато с пари, храна или цигари от загрижени и състрадателни пловдивчани.

Пловдив разполага с Център за временно настаняване на бездомни, но той е с ограничение от три месеца за година. Скитниците предпочитат да са се възползват от социалната услуга в студените месеци, когато е опасно да нощуват навън, а този период предстои. През по-топлия период от годината повечето са навън в търсене на подслон в изоставени сгради.