Как да се прибера в имота си? Този въпрос вероятно си задава пловдивчанин, пред чиято къща преди дни са се  извършили ремонтни дейности на кабели. Мястото се намира на ул. "Славянска", в участъка до детска градина "Чайка", като в сигнал получен до медията ни се описва това, че рано сутрин и без никакво уведомление, са разкопали непосредствено пред къщата на пловдивчанин.  Проблем е имало и с предвижването на излизане и влизане в имота зашото не е било пригодено помощно съоръжение за преминаване.

По думите на човека, подал сигнала, не е имало никакви съобщения за предстоящ ремонт или, че електрозахранването им ще бъде прекъснато за даден период от време.

Медията ни се свърза с EVN- Пловдив относно казуса, като от там заявиха, че изкопът е направен от друга фирма, вероятно кабелен оператор, като при изкопните дейности е засегнат подземен кабел за електрозахранване.

Електроразпределение Юг вече е възстановило проблема”, заявиха още от дружеството. Те допълниха, че за възстановяването на изкопът следва да се търси отговорност от фирмата, която го е извършила.