Пловдив отново се превърна във Венеция – булеварди, подлези и улици са под вода.  Подлезът на „Гладстон”, в който бяха налети над 5 млн. лева, е затворен, тъй като е изцяло блокиран, а вътре има закъсали автомобили. Подобно е положението на ул. "Орловец", както и на редица други градски артерии. Закъсалите автомобили са десетки. Хората не могат да преминат. На места има паднали дървета, а положението е бедствено. 

След над 1 час пороен дъжд и градушка, Пловдив буквално се дави. Според последни данни се е изляла над 40 литра на квадратен метър. Улиците, булевардите и всички подлези буквално останаха под вода от интензивния дъжд, придружен с градушка.

Цял търговски център в Пловдив бе евакуиран. Посетителите, купувачи, персонал и коли са били изкарани от Мол Плаза заради течове с сградата. Охраната на обекта е спазила изискванията за безопасност и е евакуирала хората, предвид риска за тяхната безопасност. 

Вътрешнокварталните улици в „Южен”, „Източен”, „Централен” са на практика недостъпни. Огромни наводнения има и по основните пътни артерии, в това число и по новоасфалтираните булеварди. На ул. "Мъргаш" има няколко закъсали коли и такива, които се движат в насрещното, водата е близо 1 метър. 

"Подводници, пояси - изобщо цял арсенал трябва да има човек, за да успее да не се удави в този град", коментират пловдивчани. 

Пешеходните подлези също са наводнени. Подобна е гледката в целия град. Водата на места е над 50-60 см, а пешеходци чакат да се изтече, за да могат да се придвижат. Освен интензивния дъжд, шахтите на много от местата на са били почистени, сигнализират наши читатели.

Пожарникари работят по няколко от бедствените локации в града. Затлачените шахти с листа и боклуци обаче саботират действията на служителите и няма изглед скоро Пловдив да успее да изплува. На ул. "Орловец" шахтите бълват вода, тъй като под улицата минава трасето на водата към причиствателната станция. 

"Екипите на ОП „Чистота“, ОП „ОКТ“ и други общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато елзахранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на Кукленско шосе до Практикер и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на Кукленско шосе до Рекорд", съобщиха от Община Пловдив.

Вижте снимки и видеа от потопа: