Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив -  Костадин Димитров води убедително в предизборната надпревара. В последния ден от предизборната кампания той събира 30.42% от гласовете на читателите, гласували в анкетата на TrafficNews. Тя е активна от началото на предизборната кампания и до този момент са гласували близо 13 000 души. 

На второ място, с 15,12 % е кандидатът на Продължаваме промяната - Демократична България проф. Ивайло Старибратов. С изключително близки резултати, които са в рамките на статистическата грешка са кандидатите на "Браво, Пловдив" - Савина Петкова, Славчо Атанасов /Съединени за Пловдив/ и Ангел Георгиев /Възраждане/. 

Кандидатът на Има Такъв Народ /ИТН/ Станислав Балабанов събира 4,2 % от гласовете на анкетираните, а човекът на БСП арх. Костадин Палазов - 2,13%. Почти толкова е подкрепата е и за бившият зам. кмет по транспорта Тодор Чонов. Яни Иванов от Български възход  и Руси Чернев от Партия Консервативна България имат малко под 2%. 

Анкетата на сайта, както и социологическите проучвания на различните агенции, показват, че никой от кандидатите няма да получи половината плюс един гласове на пловдивчани, за да спечели изборите от първия тур. Победителят в кметската надпревара ще бъде ясен след седмица, когато ще се проведе балотажа.