Помните ли старите автобуси, които се движиха из Пловдив? Помните ли времената, когато „Чавдар” и „Икарус” извозваха пловдивчани от Кючука, Тракия и Смирненски, за да стигнат до Панаира и да видят автомобилното изложение и бъдещето на колите и автобусите?

„Браво, Пловдив” и кандидатът за кмет на район „Северен”  Стоян Даскалов организират автомобилно изложение, което среща бъдещето и миналото именно в Международен панаир –  Пловдив.

На него може да видите ретро автобуси „Родина”, „Икарус”, „Чавдар”, „Шкода” в безупречно състояние, както са били на изложенията през 60-те и 70-те години. Също и ретро автомобили  като „Шавролет”, „Сингер”, „Пежо”, „Мерцедес”, БМВ и други антики, които предизвикат вълнение във феновете на колите. Бъдещето и настоящото пък ще бъде представено от свръхлуксозни автомобили, като "Ролс-Ройс", "Ферари", "Майбах", "Ламборгини", както и нови електрически коли.

Събитието е на 15 октомври – неделя, на площадното пространство между 6 и 7 палата. То започва от 14:00 часа и ще завърши в 18:00 часа.  Входът е свободен, като посетителите могат да се запишат за турове с ретро автобусите из панаирното градче.   Всички пловдивчани може да разгледат автомобилите и автобусите и да се снимат с тях.  В парковото пространство пък ще има фуд-корт, където ще се предлага храна и напитки.

„Панаирът в последната година се използва за политическа дъвка, вместо да се работи в диалог с всички за неговото бъдеще. С това събитие искаме да припомним времената, когато имаше опашки пред касите, за да се видят автомобилните изложения, като вярваме, че това минало може отново да е бъдеще”, обясни организаторът Стоян Даскалов.

Кандидатът за кмет на Савина Петкова също ще бъде на събитието, която ще представи визията на „Браво, Пловдив” за градския транспорт. Това е основен приоритет в програмата, като усилията ще са насочени към екологичен, удобен и редовен градски  транспорт.

Савина Петкова, „Браво, Пловдив”: Градът има нужда от нов път, в който са важни хоратаСамо заедно администрация и граждани може да сменят облика на Пловдив, заяви кандидатът за кмет

 „Браво, Пловдив” с номер 36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

 Купуването  и продаването на гласове е престъпление!