Личната гвардия на собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич продължава да расте, както и да всява страх сред фенове и служители на клуба, които имат различно мнение за развитието на отбора.

Както TrafficNews писа, двама от тарторите на фракции на бултарсите са били привикани за разговори на Колежа, а след това са били бити и заплашвани. Причината за физическата агресия е била да не се допусне настройване на публиката на клуба срещу собственика  Антон  Зингаревич  и руското ръководство.

Въпреки разкритията ни, наказателната бригада от руски тип все още се забелязва на Колежа. Нещо повече – към нея продължават да се присъединяват нови членове, както от ъндърграунда, така дори и действащи униформени служители.

Сред тях е и полицая от Трето РУ с инициали М.М., който е бил забелязван със  сочения за тартор Въльо Петров.   Лидерът на пловдивския „Вагнер”  има множество криминални прояви, като неведнъж е влизал в полезрението на органите на реда.

В миналото той е работил за известни лица от ъндърграунда като Митьо Очите,  Кънчо Маймуната, Маймуняка и други. 49-годишният Въльо е бил задържан множество пъти, като е имал 7 повдигнати обвинения. Сред тях са за въоръжен грабеж, отвличане, незаконно придобиване и държане на оръжие, наркотици,  управление на автомобил без книжка и други.

Той  неведнъж се е представял като служител на ДАНС пред феновете на Ботев, а в други случаи, че е от военното контраразузнаване. В т.нар. официални срещи той твърди, че е собственик на новата охранителна фирма, с която Ботев имат договор - “Security SKS”. 

 Въпросният Въльо се хвалел с контакти на ниво "президентство" и дори демонстративно привиквал началника на сектор СПС Красимир Антонов. Също така постоянно парадирал с връзките си с бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, който отново се връна в попрището си адвокат и обслужва делата на руските собственици на клуба.

Припомняме, че в  "акциите" срещу феновете  мъжете от бригадата на руския собственик  са показвали служебни полицейски карти, като са казвали на потърпевшите, че разполагат с информацията за семействата им, къде живеят, както и с техните досиета и тези на близките им.

Засега се знае, че физическа саморазправа е извършена срещу двама от тарторите на бултрасите. Жертва на психоатаките обаче са били и други фенове, както и служители на клуба.

Всичко пък се случва със знанието на собствениците, тъй като един от приближените до Зингаревич - Александър Ослан, е организирал срещи с тарторите, на които не е присъствал лично. Ослан се представя за съдружник на собственика на клуба и е изтъква, че тъст му е бивш висш служител от Държавна сигурност и близък до ръководството на ДАНС. 

Кои влизате още в наказателна бригада, вижте в линка:

Направи ли си Зингаревич лична гвардия за наказателни акции и всяване на страх?След боя над тартори на бултрасите, действащи полицаи и военни сплашват и инакомислещи треньори

"Възпитателен" бой за двама тартори на фракции на "Ботев" преди дербито"Инструкторите" се представили за "хора от службите"