НАП-Пловдив отново изпълни списъците си с обекти, хванати с нарушения по закона за данък добавена стойност. Агентите на приходната агенция продължават с акциите си под тепетата. И през последния отчетен период бяха отчетени не малък брой обекти, които по един или друг начин са извършили нарушения.

В „черните” списъци и тази седмица се наблюдават разнородни фирми, опериращи в Пловдив и региона.

Сред тях е магазин за детски стоки. Обектът се появи в сайта на приходната агенция още преди Нова година. Той е бил проверен по време на тематичните акции на НАП и е било констатирано сериозно нарушение. На фирмата – „САНИТА-МД” ЕТ бил съставен акт.

Със санкция се е сдобил и павилион за хранителни стоки. Той се намира на улица „Дилянка” в Шекер махала. Будката е била пригодена за продажба на пакетирани стоки,  цигари и други. Агент под прикритие е направил покупка, срещу която обаче не е получил касов бон. Последвала проверка, на собственикът – Райна Асенова бил съставен акт. След законовия период на дружеството ще бъде връчено наказателното постановление.

По ударите на НАП попадна и сергия на улица „Младежка”. От дни фирмата – „НИЛЯЙ И ЧИЛЕКИ” ЕООД, стопанисваща обекта, се появи в „черните списъци” на приходната агенция.

Агенти на НАП са провели акция и извън Пловдив. В Стамболийски е бил ударен офис, намиращ се на улица Тракия.

В Раковски пък е хванат склад в нарушение. Обектът на улица „Петър Богдан” е посетен от данъчни, които по бързата процедура са връчили акт на стопаните на склада.