Укрепване на стари английски дворове извършвал пловдивския бизнесмен Мирослав Стамов под сградите на Главната на Пловдив. Това заяви адвокатът Борислав  Кобуров пред Нова ТВ.

„Това представляват, по стар архитектурен план, английски дворове. Не съм запознат технически каква е височината на този тип двор, но г-н Стамов е установил, че има срутване и е започнал строително-монтажни дейности за укрепване конструкцията на фасадата”, посочи адвокатът на уличения.

Защитникът изказа и позиция в отговор на констатацията на районната администрация за незаконно строителство.

„Г-н Стамов е реагирал адекватно и е поискал експертно становище, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал английски двор”, каза още Кобуров.

Според кмета на Район „Централен” Стамов е направил опит да увеличи обеми търговски площи, за да ги отдава под наем.

 „Не съм убеден, че има такова увеличаване, няма такива търговски площи. Нека администрацията си върши работата много по-добре”, призова адв. Кобуров.

Защитникът беше категоричен, че достъпът до помещенията е абсолютно свободен. Няколко пъти е била извършена проверка от представители на полицията и общината, както и НИНКН, като в никакъв случай не можело да става за иманярски дейности.

Зам.-министър: Собственикът на разкопания имот на Главната използва по манипулативен начин становище на МКНаправена е проверка на място и са установени нарушения

Тунелите, прокопани под Главната, приличали на иманярскиЗа щетите, нанесени по самите сгради, спешно трябва да се задейства РДНСК

Полиция и археолози втрещени от катакомбите, изкопани от Мирослав Стамов под ГлавнатаСобственикът на "Миро мода" и двама от работниците му бяха отведени за разпит