Как се поливат 180 фиданки с водоноски в градски условия при над 30-градусови жеги? Отговорът вече се демонстрира нагледно на улица „Лев Толстой“ в Пловдив. Водоноски „правят тигели“ по улицата по няколко часа, за да може да напоят достатъчно добре дръвчетата и те да не изсъхнат. Причината за абсурда се крие още в проектирането на реконструкцията на улицата, при който са позиционирани десетките дръвчета, но не и поливна система.

Към момента те се поливат с вода от бус на фирмата изпълнител на проекта, която все още не е издала обекта и затова поема отговорност и за зеленината. След това топката ще се прехвърли на ОП „Паркове и градини“, които трябва да измислят начин как да осъществят поливането, без да наемат на щат озеленител, който ежедневно да марширува в „Гладно поле“ и да замести поливната система.

Ремонтът на отсечката се прави от фирмата „БКС – Горна Оряховица”, които досега не са извършвали ремонти под тепетата. Фирмата от Северна България работи и по бул. „Санкт Петербург”. Само ремонтът на ул. „Лев Толстой” струва 1,7 млн. лева с ДДС.

Строители си оставиха ръцете по ул. „Лев Толстой” в Пловдив, чийто ремонт струва 1,7 млн. леваПешеходната зона е модел "Дунавски вълни", шахтите са разместени, а 180-те дървета нямат половина система