Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян беше специален гост и член на журито на традиционните народни борби в Радиново. Спортните състезания бяха част от събора по повод Възнесение Господне и събраха десетки жители и гости на селото. Заедно с най-титулувания борец на България в журито бяха още изтъкнатият треньор Иван Гарабитов и кметът на Радиново Йордан Дашев.

Водещият Димитър Спасов от НД „Традиция“ даде начало на състезанието с няколко минутно изпълнение на гайда на 18-годишния пълен отличник от Математическата гимназия Стилиян Мазманянов. Младият талант и бъдещ военен летец обра овациите на публиката с песента „Рипни, Калинке“. Под звуците на гайдата започнаха борбите, а при най-малките на зеления килим излязоха Димитър Камбуров и Стоян Дайлийски. Дайлийски успя да пребори всички участници в категория „Петел“ и взе голямата награда – огромен петел, който му бе окачен на врата от кмета Йордан Дашев. В следващите две категории фамилията Левенови имаха пълна доминация. Едни от най-интригуващите срещи бяха в категория до 75 кг. В схватката между Мехмед Рамадан и Никола Левенов, Армен Назарян стана и аплодира двете момчета, а след това им връчи парични награди от свое име. До финала достигнаха двамата братя Тодор и Никола Левенови. Те показаха мъжка и оспорвана борба и заслужено бяха аплодирани през цялата среща от публиката. В крайна сметка Никола Левенов успя да победи брат си. При най-тежките първи на тепиха излязоха бившият европейски бронзов медалист по борба Божидар Тодоров и Никола Рангелов Левенов. Братовчедът от известната фамилия в Радиново постигна успех. Състезавалият се в Япония сумист Венци Кацаров победи Вартан Гарабедян, но след това загуби финала от Никола Левенов.

Кметът Йордан Дашев поздрави всички и даде парични награди и медали на победителите и участниците. „Получи се един празник на борбата в Радиново. С кмета сме приятели и с радост приех поканата да присъствам. Събраха се много хора и стана едно шоу. Познавам част от момчетата, които се бориха. Божидар Тодоров имаше голямо бъдеще, но прекрати състезателната си кариера. Двете момчета, които наградих показаха мъжка и достойна за голямо състезание борба. Децата демонстрираха чудесна и равностойна игра, ако имат подходящ треньор, може да развият своя потенциал. Добре е да има повече такива масови борби, защото от тях излизат таланти. Поздравявам всички жители на Радиново и Община Марица с хубавия празник“, каза двукратният олимпийски шампион.

Народните борби бяха организирани от кметство Радиново и се проведоха под патронажа на кмета на Община Марица Димитър Иванов.