39-годишният Венцислав Робев е получил кръвоизлив в очите и трябва спешно да замине на лечение в Турция. Налага се Венци да тръгне още в сряда, за да има шанс лекарите да спасят последните 2% от зрението му.

Припомняме, че младият мъж  страда от рядко заболяване, за чието лечение са нужни най-малко 25 000 лева . Един ден той просто губи възможността да сгъва пръстите на ръцете си. Постепенно се появяват обриви, сковаване, проблеми с дробовете, ставите и кръвоносните съдове. Диагностициран е със склеродермия – системна склероза, която у него е отключила още няколко заболявания - пулмонална белодробна хипертония, глаукома, имунен дефицит, синдром на Райно и други. Рядката болест пулмонална белодробна хипертония причинява сърдечна недостатъчност и може да се наложи белодробна трансплантация, ако не се лекува.

„В продължение на 5 години Венци и неговата приятелка Катерина обикаляха България в търсене на причината за неговото състояние. Но такава не откриваха. Преди няколко месеца очното му налягане се повиши критично и той загуби голяма част от зрението си. Нещо, което нямаше да се случи, ако бе получил навременна диагноза. Затова нашето семейство: родители, лели, чичовци, братовчеди, близки и приятелката му Катерина, събрахме средства, за да може Венци да потърси надежда за живота си в чужбина”, разказват близките на мъжа.

Той постъпва в турска болница, където не само му поставят диагнозата за 4 дни, но и започват лечение по спешност, защото състоянието му е критично. Болестта на Венци е автоимунна, трудно се диагностицира и изисква време за лечение до влизане в ремисия. За да спасят живота и малкото му останало зрение, лекарите започват моментално лечение. Имайки вода около сърцето, стомаха и белия дроб, състоянието на Венци е сериозно. Необходими са средства, за да може лечението му да продължи, както и за закупуване на необходимите лекарства.

След получения кръвоизлив сега Венци може да загуби напълно зрението си. Затова близките му  молят всички хора с големи сърца да помогнат.

Всеки, който иска да дари средства, може да го направи чрез:

Райфайзенбанк

BIC : RZBBBGSF

IBAN :BG72RZBB91551007208364

Титуляр:Катерина Богомилова Маринова

В полза на Венцислав Атанасов Робев

Райфайзенбанк

BIC : RZBBBGSF

IBAN : BG46RZBB91551008699431

Титуляр: Венцислав Атанасов Робев