Съмнение за умишлено изтравяне на улични животни плъзна из село Крумово. Живеещи на ул. „Руен“ сигнализират, че неизвестен извършител е разпръснал гранули за котки, напоени със силно миришещо вещество през различни домове. Предположението им е, че това е отрова, а целта на човека – да „разчисти“ от бездомните животни.

За ситуацията споделя жител на селото Марияна Георгиева. По неин разказа на 17 септември около 19.00 пред входната им врата са били оставени  гранули, вероятно напръскани с отрова.

„Разпръскането на гранули с отрова е наказуемо от Закона за защита на животните. Този вид деяние е опасно както за животните, така и за населението, особено за малки деца“, казва тя. Затова подала сигнал до кметството, предоставяйки запис от камерата на съседи. Кадрите са запечатали джип Honda CR-V, с който се твърди, че се е придвижвал човекът.

Мистериозната жена, което е разсипала гранули, се придвижвала с автомобил, пълен с чували, споделя Георгиева.

„След като е потеглила от нас (бел. ав. ул.“Руен“) е стигнала края на улицата, завила наляво по ул. „Здравец“, спряла и питала наш съсед как е най-лесно да стигне на пътя Пловдив –Асеновград. Тази информация я имаме лично от съседа, с който е говорила. След това върнала няколко метра и завила надясно по прашния път към полето“, казва Георгиева.

За всичко това е уведомено кметството в Крумово. „След като тази сутрин бяхме сигнализирани от гражданите, извършихме преглед на всички камери, с които кметството разполага. Проследихме записите, на които се вижда как излиза от кърския път на селото. Няма обаче нито една камера, която да е запечатала как автомобилът влиза в Крумово във въпросния ден. Или това е станало преди това, или е колата се е движила по маршрут, на който няма инсталирани камери. За съжаление, при нито един от записите не успяхме да установим какъв е регистрационният номер на колата“, коментира кметът на селото Стоян Минчев.

Продължават проверките на камери, налични в селото, с цел да се идентифицира собственика на автомобила, с който се твърди, че се е предвижвала въпросната жена. Жалбата е препратена и до 5 РУ.

В селото се върти още една версия – колата е спряла само пред определени домове. В тях живеят хора, които хранят и се грижат за бездомни животни, като около дворовете им се събират десетки котки.

Граждани апелират за съдействие – ако някой има камери със записи или някаква информация относно случката, да се свърже с в кметство в Крумово. 

Снимки:(вляво) Автомобилът, с които се твърди,че се придвижва жената