Лекарите в имунизационния ни кабинет са прекрасни колеги. Никога не е имало оплаквания от тях. Това коментира пред TrafficNews временно изпълняващата длъжността управител на МБАЛ Асеновград д-р Мария Даракчиева по повод проведена вчера операция на Икономическа полиция за издаване на фалшиви зелени сертификати. Припомняме, че органите на реда са установили най-малко 250 документа, издадени в медицинските центрове в Асеновград и Раковски, и са задържали трима лекари и зъболекар.

Лекари от Асеновград и Раковски издали фалшиви сертификати на 250 души, докато са в чужбинаПолиция и прокуратура проверява 20 000 декларации, задържани за трима лекари и зъболекар

Д-р Даракчиева обясни, че е на поста от 5 дни. Досегашният управител д-р Иван Червенков бе избран за депутат от ГЕРБ на последните избори. „Вчера дойдоха от Икономическа полиция и иззеха документацията на ваксинационния кабинет от самото му създаване – основно информирани съгласия. Нямам информация някой да е задържан. Нищо друго не знам”, посочи д-р Даракчиева.

Тя разказа, че кабинетът работи от края на миналата година, когато започна ваксинацията на медицинския персонал. От създаването му до 20 септември в него работи д-р Ангелина Згуровска заедно с две медицински сестри. След това с ваксинацията се е ангажирал д-р Благовест Керечиев. И двамата са служители на болницата от няколко години. Д-р Згуровска е един от специалистите в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ), а д-р Керечиев е невролог. Според управителя на лечебното заведение в кабинета никога не е наеман външен човек.

„С д-р Згуровска работим заедно в ОАИЛ от няколко години. Тя е човекът, който при първата вълна на COVID-19 миналата година изнесе цялата тежест. Аз и другите двама колеги се разболяхме по едно и също време и тя остана сама. В продължение на три месеца спеше в болницата, за да помага на пациентите. Тичаше по отделенията, оправяше се с всичко”, разказа д-р Даракчиева.

Д-р Керечиев пък определи като „прекрасен колега”, млад човек, с когото никога не е имало проблеми. 

Въпреки проверките ваксинационният кабинет в МБАЛ Асеновград ще продължи да работи по график.