Частен съдебен изпълнител прави трети опит да продаде база за селскостопанска продукция в първомайското село Градина. Началната цена на търга, който стартира на 8 декември, е 2 157 496 лв. /1 103 110 EUR/ без ДДС. Сумата, която се търсеше на първата продан през януари 2023г. бе многократно по-висока – 3 500 000 лв. без ДДС. Липсата на купувачи веднъж свали стойността на имота с над половин милион лева – 2 900 000 лв., а към днешна дата разликата възлиза на над 1,3 млн.лв..

Поземленият имот е с площ от близо 50 дка, като в него е изградена 15дка оранжерия за плодове и зеленчуци. Остъклената оранжерия е с разрешително за строеж от 2013 година, презаверено през 2016г., и е била въведена в експлоатация през 2021 г. Инвестиционното намерение е предвиждало там да се отглеждат предимно домати и краставици.

На територията на имота е построена сграда с административно-битова част, манипулационна и котелно, както и ел. оргада, площадкови мрежи и съоръжения и сондажен кладенец.

В цената е включена и пазарната стойност на движимо имущество, прилежащо към базата - котел на твърдо гориво, бункер за пелети, комин от 3 част, разширителен съд, колектор и сондажна шахта. 

Останалата земя представлява изоставени ниви.

Както медията ни писа, причината предприятието да стане обект на публична продан е необслужвана ипотека от собствениците - "Интер ко инвест", управлявано от земеделеца и животновъд Златко Георгиев, и строителната фирма "Евроекопродукт-МВ" на Кирил Владимиров и Христо Младенов.

Известно е, че втората фирма е участвала в няколко обществени поръчки, проведени от различни общини в България. Въпреки тази си дейност, заедно с „Инерт ко инвест“ са решили да вложат средства в изграждане на оранжерии. Има данни, че дружеството на Георгиев е спечелило европейско финансиране на изграждане на оранжерия, но не се знае дали сумите по него за изплатени.

Нов опит ЧСИ да продаде огромна оранжерия и близо 50 дка край ПловдивТя е собственост на фирма, спечелила европейско финансиране от над 1,2 млн. лева