Каракачанка е оставена в истински капан на брега на река Въча. За това сигнализира до TrafficNews Вирджиния, която се натъкнала на животинката, докато се разхождала в района на Кричимските минерални извори днес. Тя видяла младо каракачанско куче на другия бряг на реката, точно срещу топлите минерални извори. Животинката била с връв около врата.

"Откъснато е от света в малък полуостров целия в бодливи къпини, от едната страна високи скали от другата пълноводната Въча. В момента може би изпускат вода от язовира. Предполагам че "стопаните" му са се опитали да се отърват от него в буйните води на реката, но нещо се е объркало и кучето е успяло да се спаси, но на грешната страна на реката", споделя жената. 

Тя и семейството ѝ опитали да подмямат четириногото да прекоси реката. То обаче изпитвало голям страх от водата. 

"Кучето е много дружелюбно и се радва на хората. Опитваше се да върви успоредно на нас докато проучвахме възможността да преминем реката. Не успяхме", разказва жената. Все пак тя успяла да даде прана на животното. 

"Когато тръгнахме за града да му купим храна, плачеше жално. В момента е нахранено, но беше зверски гладно и според нас не е яло от дни", разказва тя. 

Вирджиния се обръща към читателите на медията ни с молба за съвет и помощ.

"Надявам се, че добри хора, минаващи по пътя към Михалково, ще му занесат в следващите дни храна, за да оцелее, поне докато нивото на реката спадне", апелира тя.