Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат в ежегодния конкурс за „Най-добро домашно вино” организиран от Община Куклен. Всяка година интереса за празника и за конкурса нараства. Местните винопроизводители влагат все повече старания и любов,  за да бъде тяхното вино най-доброто.

Претендентите за титлата „майстор на виното” ще се съревновават в три категории – червено вино, бяло  и розе. Всички желаещи да се включат в традиционно оспорваната надпревара трябва да предоставят проби от виното си  до 13.00 ч на 29.01.2021 г. в сградата на Общинска администрация – Куклен, която се намираща на ул. „Ал. Стамболийски” № 43, ет. 2, стая 205.

Всяка бутилка трябва да е придружена с описание на вида вино, сортът грозде, името на производителя и телефон за контакт. Победителите ще бъдат обявени на празника Трифон Зарезан, който се чества на 01.02.2021 г. По традиция същият ден  от 10.30 часа ще бъде отслужен  тържествен водосвет и ще се зарежат лозята в масива  покрай пътя Куклен- КЦМ.